Nadat ik op maandag mijn fantastische fotoshoot heb gehad verheug ik me enorm op de donderdag, want dan ga ik samen met Rosanne van ‘Designe your dream’ een start maken aan mijn website. Stiekem ben ik wel echt zenuwachtig hiervoor, ik bedoel, ‘ik en techniek’ dat gaat gewoon niet echt samen. Als ik mijn laptop wel eens gewoon dichtklap (zonder goed af te sluiten) en na een tijdje ga ik weer verder met dat gene waar ik mee bezig was en er staat in beeld “er is verkeerd afgesloten” en het ding gaat vanzelf allerlei dingen doen… dan ben ik echt in paniek. Of als ik gewoon in Word een mooi schema moet maken dan ga ik spontaan hyperventileren…Want in mijn hoofd ziet het er geweldig uit, maar de laptop weet dat nog niet. En dan heb ik het nog niet eens over de vaktermen die samen gaat met de wondere wereld van de computers. Uploaden, downloaden, facebook, Pinterest en Instagram (of hoort dat er dan weer niet bij) deze termen snap ik dan nog wel (een beetje) Maar termen als plug-in, Divi, wordpress, WooCommerce, ik had er echt nog nooit van gehoord. En ik lijk een tolk nodig te hebben als de professionals met deze woorden strooien.

Maar goed, volgens Rosanne is het allemaal goed te leren (zelfs voor mij) dus vol goede moed en MEGA geweldige foto’s ga ik op weg naar Apeldoorn. Natuurlijk zou Mel, Mel niet zijn als alles verliep zoals het zou moeten… Een dik half uur voor de afgesproken tijd (beter te vroeg dan te laat) kom ik ongeveer aan op de plek van bestemming. Ongeveer, omdat ik netjes het adres heb gekregen, dat ook heb ingevoerd, maar ik het gebouw gewoon echt niet zie of kan vinden. Na een telefoontje met Rosanne krijg ik het adres van een parkeergarage. Als ik daar mijn auto kan parkeren zou ik binnen 5 minuten naar haar kantoor kunne lopen. Nou dat moet lukken dacht ik… Maar wat blijkt.. Overal éénrichtingsverkeer, wegwerkzaamheden, en een verborgen parkeergarage-ingang. Het lukte dus niet, na 4 rondjes Apeldoorn (intussen wel zonder navigatie) toch nog maar eens contact opgenomen met Rosanne. Gelukkig was ik een half uur te vroeg want nu kwam ik 5 min te laat aan op de parkeerplaats waar ik in eerste instantie had moeten zijn. Zomaar opeens dacht ik “HEY!! Hier kon het wel eens zijn!. EN ja hoor, na 2 minuten kwam ook Rosanne aanrijden en kon mijn website avontuur beginnen….

OF NIET??? Mijn “klunzige vibe” had ik blijkbaar per telefoon doorgegeven aan Rosanne want zij kwam erachter dat ze de sleutel van haar kantoor vergeten was. Normaal geen probleem omdat ze haar kantoor deelt met een collega. Maar de wet van Murphy had zijn intrede gedaan dus natuurlijk zit deze collega in het buitenland. Even niet in de buurt in ieder geval om de sleutel te brengen. Maar nog steeds geen paniek, de beheerder van het pand heeft lopers! Joepie dacht ik, kunnen we er gelukkig toch in. Want ondertussen was het natuurlijk gaan sneeuwen en behoorlijk koud. Maar deze mooie ochtend zou natuurlijk niet compleet zijn als de beheerders gewoon waren geweest waar ze hoorden te zijn. Maar Rosanne is ook niet voor een gat te vangen en mega relaxt en denkt in oplossingen

i.p.v. in problemen. We gaan gewoon naar een gezellig kroegje op een paar minuutjes lopen en starten daar onze samenwerkingsdag. Maar…..Helaas Pindakaas, kroeg nog dicht om 09.30u in de ochtend.. Ook nu weer laat Rosanne zich niet uit het veld slaan en rijden we met de auto (ik rijd netjes “te dicht” achter haar aan om haar niet kwijt te raken) naar HNK in Apeldoorn met uitzicht op het water. GE-WEL-DI-GE locatie. (Met een nog betere lunch, tja… Mel en eten)

Ein-de-lijk konden we beginnen met de bouw van mijn website. We installeerden ons op een mooi rustig plekje en gingen van start. Eerst heeft Rosanne me het een en ander uitgelegd over de techniek. Rustig in Jip en Janneke taal zodat zelfs ik het snapte. Na de lunch mocht ik zelf aan de slag terwijl Rosanne de moeilijke basis instellingen deed. Ik maakte gewoon helemaal alleen mijn “Over mij” pagina. Met sterretjes en al!!! En plaatste zelfs al de eerste spulletjes in mijn shop. Ik deed er geloof ik 20 minuten over om 1 ding toe te voegen.. Maar het lukte. Ook plaatste ik mijn eerste blog. Ik was zo apetrots op mezelf. Ik, Melanie Lemmens, de SUKKEL op computer gebied, vulde gewoon zelf haar website. Bel de kranten en het nieuws!

En nu een week later heb ik zelf mijn “shoppagina” gemaakt, weet ik wat veel termen betekenen, voeg ik een product toe in maar liefst 1 minuut!!, en ben ik nog trotser op het eind resultaat..

Conclusie: Een website bouw je (met hele goede hulp en uitleg) gewoon zelf! Bedankt lieve Rosanne voor je geduld en geloof in mij. Ik ben ontzettend-mega-heel-erg-over-de-maan-en-terug blij met mijn nieuwe site!

Liefs Melanie

Murphy’s law “IF IT CAN GO WRONG, IT WILL”