Een aantal maanden geleden op een zonnige ochtend had ik een live coachingsgesprek met Marloes van Goals on Heels..
Marloes geeft coaching in groeien. Groeien in bedrijf maar zeer zeker ook groei in je persoonlijke ontwikkeling of persoonlijke inzichten. (Mocht je haar nog niet kennen check dan zeker een haar Socials of website)
Deze live coaching gaf mij veel inzichten, inspiratie en nieuwe ideeën voor @ Mel’s maar het gaf me meer dan dat.
Marloes liet me inzien dat ik er mag zijn. Ook in de niet perfecte versie. Gewoon Mel.. in alles wat ik doe en wie ik ben. Niet zo onzeker zijn, jezelf geen dingen voorhouden als een feit alleen omdat je jezelf dat ooit hebt bedacht.

Vandaag, een aantal maanden na onze live coaching had ik nog een afsluitend gesprek. “Hoe gaat het nu met jou en met @ Mel’s?” vroeg ze.
Ik zei: “Ja goed, sinds ons gesprek ben ik verschillende samenwerkingen aangegaan en probeer ik actiever te zijn op Social media. “En hoe gaat het met het laten zien van jezelf?” vroeg ze. “Ik zie inderdaad meer foto’s op de Socials voorbij komen van producten en diensten maar eigenlijk nooit iets persoonlijks nooit iets over Mel. Waarom niet? Mensen willen toch graag zien wie jij bent. Van wie ze iets kopen, of wie er bij hen thuis een workshop komt geven.”

Tja, waarom niet? Daar dacht ik even over na maar eigenlijk is dat antwoord simpel. Nou gewoon omdat ik dat niet durf.
Ik vind het eng en spannend om mezelf online te laten zien.
Offline vind ik dat ook spannend maar ben ik wie ik ben, ook vaak onzeker maar dat maskeer ik dan achter een glimlach of een grapje. Als ik me dan onzeker of niet prettig voel, of merk iets op aan de mensen om me heen kan ik daarop inspelen.
Maar online gaat dat niet. Ik zie niet hoe ik overkom op het scherm van een ander, ik zie niet hoe iemand reageert op mijn foto of persoonlijke verhaal. En dat vind ik eng. Ik ben best gevoelig voor de mening en vooral kwaliteiten van anderen.
Niet dat ik ze niet erken of waardeer. Juist wel!! Ik denk vaak dat jullie niet zitten te wachten op iets persoonlijks van mij.
Want kijk eens om je heen er zijn zoveel mooie, leuke vrolijke en gezellige mensen die je ook kan volgen.. wat voor extra’s heb ik dan te bieden..

Nou gewoon zei Marloes. Wie je bent, wat je doet, waarom je dat doet. Wat er voor jou zo speciaal en belangrijk is aan “Mel´s.
Mensen vinden dat leuk om te weten, leuk om te lezen en leuk om te zien.En dat hoeft niet perfect te zijn, want we zijn allemaal mensen. Niemand is perfect, iedereen doet maar wat en maakt fouten.
En toen bedacht ik me, ze heeft ook gelijk. Want als ik alles uitstel totdat het in mijn ogen perfect is, gebeurt het nooit. Stel ik alles uit. Niet alles hoeft 10 keer overdacht en omgedraaid. Begin gewoon, doe het gewoon en kijk waar het schip strand. Op iedere keuze is een keuze. En gaat iets niet helemaal goed dan is dat ook prima. wellicht leer je ervan en gaat het de volgende keer beter.
Dus ik ga proberen jullie meer van mezelf,mijn leven en @ Mel’s achter de schermen te laten zien. En hopelijk krijgen jullie zo een beeld van wie ik ben, wat ik doe waarom ik het doe en wat me zoal bezig houd.

Tot snel..
Liefs Mel